Index Vakbarát Hírportál

Kocsis Máté: Ha a baloldal nyer, nem lesz fűtés az óvodákban

2022. március 31., csütörtök 09:37

A politikus szerint csak a Fidesz képes megőrizni Magyarország biztonságát, megvédeni a nyugdíjakat és a nyugdíjasokat és megtartani a családtámogatásokat.

A tét óriási a vasárnapi választáson: háború vagy béke, kudarcos múlt vagy a sikeres jövő között kell dönteniük a választópolgároknak – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok programjának bemutatásakor az M1 csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Kocsis Máté mindenkit arra biztatott, hogy április 3-án mindkét szavazatával támogassa a Fidesz és a KDNP listáját és egyéni jelöltjeit. Kijelentette: csak a Fidesz képes megőrizni Magyarország biztonságát, megvédeni a nyugdíjakat és a nyugdíjasokat, csak a Fidesz fogja megtartani a családtámogatásokat, és képes egy válság idején is működtetni a gazdaságot.

Kocsis kitért arra, hogy április 3-án egy gyermekvédelmi népszavazás is lesz, amelyen „az emberek megvédhetik a gyermekeket és megakadályozhatják a baloldalt abban, hogy eltörölje a gyermekvédelmi törvényt”. A Fidesz frakcióvezetője ezért arra kért mindenkit, hogy szavazzon négy nemmel a referendumon, az országgyűlési választáson pedig a „nyugodt kormányzás, a béke és a fejlődés mellett döntsön”.

A politikus az M1 és a Kossuth rádió műsorában is arról beszélt: most vasárnap a választóknak el kell utasítaniuk azt a baloldali javaslatot, hogy Magyarország fegyvereket és katonákat küldjön Ukrajnába. Ebből a háborúból mindenáron ki kell maradni – szögezte le, hozzátéve:

a baloldal veszélyes politikája és felelőtlen nyilatkozatai belesodorhatják a háborúba Magyarországot. A második legfontosabb feladatnak annak a baloldali javaslatnak az elutasítását nevezte, hogy zárják el Magyarország elől az orosz gázt.

Ez azt jelentené ugyanis, hogy

„Egy ilyen lépés óriási gazdasági válságot okozna és a háztartásokat is rendkívül nehéz helyzetbe hozná” – fejtette ki a kormánypárti politikus.

Kocsis Máté úgy véli, azért is sorsdöntő a vasárnapi választás, mert Magyarország nem térhet vissza a kudarcos múltba: Gyurcsány Ferencék és a baloldali kormányok 2002 és 2010 között már megmutatták, hogy hogyan kormányoznak, hiszen

Rovatok