Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Semmiképpen ne maradjanak otthon!

2022. április 2., szombat 18:28

Nem szabad lelkesedésből, indulatból olyan lépéseket tenni, amiket később megbánunk – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a TV2 esti műsorában április 2-án, szombaton, az országgyűlési választások előtt egy nappal. A miniszterelnök a választások előtt utoljára üzent a szomszédunkban zajló háborúról, a gyermekvédelmi népszavazásról és a vasárnapi voksolás tétjéről.

Már voltam úgy miniszterelnök, hogy háború volt a szomszédban. Az sem volt könnyű, és akkor is bele akartak nyomni minket a háborúba. Akkor is sikerült kimaradni, de az kevesebb veszélyt jelentett, mint a mostani. A kockázat összehasonlíthatatlanul nagyobb. Van tapasztalatunk, hogy kell kimaradni a háborúból – ha sikerült kicsiben, sikerülhet nagyban

– mondta a miniszterelnök, hozzátéve, mindig saját receptet kell kidolgozni, ugyanis nem lehet az emberekkel megfizettetni a háború árát. Mint mondta, az Európai Unióban és a NATO-ban is vannak hasonló álláspontok, mint az ellenzékben. A kormányoldal álláspontja viszont az, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból – hangsúlyozta.

Nem akarunk Pakson kívül máshol atomerőművet építeni, és nem lehet az orosz technológiát kizárni

– fogalmazott, hozzátéve, hogy nem tudnak tankerhajóval olajat és gázt szállítani az ország területére, aki pedig le akarja állítani a gáz- és olajszállításokat, az egy pillanat alatt romba dönti a magyar gazdaságot. Mint mondta, ha kiterjesztenék a szankciókat az olaj- és gázszállításokra, nagyon sok ember veszítené el a munkáját. „Egy vörös vonal az energiaimport-szankció, és nem is fogjuk támogatni” – mondta a kormányfő. Hozzátette: nem megszorításokkal, hanem adócsökkentéssel és munkahelyteremtéssel lehet válságot kezelni.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy a háború mellett más fontos kérdések is vannak, például a gyermekvédelmi népszavazás.

Nyugat-Európában évtizedekkel ezelőtt más életvitelű emberek jelentek meg, nyíltan vállalva másságukat, és azt mondták, azt szeretnék, hogy őket is emberszámba vegyék. Ez teljesen rendben van, de közben szervezeteket, lobbicsoportokat hoztak létre, és elkezdték életfelfogásukat – amelyhez felnőttként joguk van – a gyerekek között is népszerűsíteni

– mondta, hozzátéve, hogy a genderpropaganda nyugati irányból Közép-Európa felé kezdett indulni. Ha ezt nem állítják meg, „akkor ez a gyermekeinkre irányuló szexuális propaganda akadálytalanul bejut az iskolákba, és amikor a szülők megálljt akarnak parancsolni, erre nem leszünk képesek, arra ébredünk, hogy a saját gyerekeink nevelése nincs a saját kezünkben”. Hozzáfűzte, a népszavazáskor a szülők gyermekük neveléséhez fűződő jogait kell megvédeni.

Az április 3-ai országgyűlési választásokkal kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, „a baloldal az emberek adatait szerezte meg egyeztetés és engedély nélkül, és bombázzák az embereket a politikai nézeteikkel. Szerintem ez súlyos jogi törvénysértés. Ha ez igaz, okkal mondom, hogy ilyen méretű csalásra nem volt példa”. 

Gondolják át a döntésüket, semmiképp ne maradjanak otthon. A választás egy felelősségteljes ünnep, hiszen együtt fogjuk eldönteni, hogy milyen irányba haladjon Magyarország a következő években. Mindenkit arra kérek, ne kockáztassa az ország békéjét és biztonságát

– mondta a miniszterelnök.

Ez volt az utolsó megszólalása

Orbán Viktor a választási kampány véghajrájában Székesfehérvár főterén mondott beszédet április 1-jén, pénteken. A kormányfő úgy fogalmazott, Fehérvár a szerencsehozó talizmán, négy éve is nagy győzelem lett a vége a fehérvári találkozónak. 

„13 óránk lesz arra, hogy győzzünk; mindent előkészítettek, több millió ajtón bekopogtattak, rengeteg levél és telefonhívás indult, és az online kampányt is elvégezték. Az ellenfél is számunkra kedvező állapotban, megbillent állapotban van” – fogalmazott Orbán Viktor, akinek a székesfehérvári kampányzárójáról ebben a cikkünkben írtunk bővebben. Arról, hogy mit mondott a kormányoldal és az ellenzék a kampányban a háborúról, itt írtunk.

Arra a kérdésre, hogy megtartja-e klasszikus fellegvárait a Fidesz, ebben a cikkünkben kerestük a választ; míg azokról az ellenzéki fellegvárakról, ahol meglepetés lenne a Fidesz-győzelem, itt írtunk.

Orbán Viktor miniszterelnök interjújával párhuzamosan az Egységben Magyarországért hatpárti ellenzéki szövetség Budapesten tartotta kampányzáróját, erről percről percre tudósítottunk ebben a cikkünkben.

Itt elolvashatja az Index választási mellékletét friss adatokkal, hírekkel, interaktív térképpel kiegészítve. Vasárnap pedig kövesse velünk percről percre az eredményeket!

Rovatok