Index Vakbarát Hírportál

Két embert elvitt a mentő, Zuglóban hirtelen át kellett költöztetni a szavazókört

2022. április 3., vasárnap 09:20

A vasárnapi országgyűlési választás első óráiban már több rendkívüli eseményről is beszámolt a Nemzeti Választási Iroda: többen rosszul lettek, egy budapesti szavazókörben pedig a világítás nem működött.

Vasárnap reggel negyed 9 magasságában Békéscsabán a 7-es számú szavazókörben az egyik szavazatszámláló bizottsági tag lett rosszul, őt elvitték a mentők. A sajnálatos esemény ugyanakkor nem befolyásolta a szavazókörben a választás kimenetelét, a szavazás a jogszabályok szerint folytatódott, a bizottság pedig megfelelő létszámmal működik továbbra is – szerepel a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vasárnap reggeli közleményében

Kiskunfélegyházán valamivel 7 óra előtt egy egy választópolgár lett rosszul a szavazófülkében, elájult és a fejét beütötte. A mentők érte is megérkeztek, és ellátták, a szavazás pedig zavartalanul folyt tovább.

Fél 8 magasságában Budapest XIV. kerületében a 8. számú választókerületben a 14. számú szavazókör nem volt megfelelő állapotban a szavazás megindításához. Egész konkrétan a világítás hiánya miatt el kellett költöztetni, mert a zuglói épület üzemeltetője nem állt rendelkezésre a probléma megoldására.

Szavazópolgárként a szavazókörben joggal kérhetjük számon, ha:

Itt olvashatja az Index választási mellékletét a friss adatokkal, hírekkel, interaktív térképpel kiegészítve. Kövesse velünk percről percre az április 3-i országgyűlési választásokat!

(Borítókép:  Varga György / MTI)

Rovatok