Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: Meg kell őriznünk a hazánkból azt, ami még megmaradt

2022. április 4., hétfő 00:11

Márki-Zay Péter után Karácsony Gergely főpolgármester és Donáth Anna, a Momentum elnöke is azt hangsúlyozta, hogy folytatniuk kell a megkezdett munkát.

Ahogy arról beszámoltunk, a Fidesz–KDNP behozhatatlan előnyre tett szert, ezzel megnyerte a 2022-es országgyűlési választásokat. Márki-Zay Péter beszéde után Donáth Anna lépett a színpadra az ellenzéki eredményvárón, és hangsúlyozta:

Túlságosan fiatalok vagyunk ahhoz, hogy engedjük, hogy kilopják a jövőnket. Sokkal nagyobb a felelősségünk most, mint akár tegnap vagy egy hónappal ezelőtt. Most nem szabad feladnotok.

A Momentum elnöke hozzátette: holnap hideg fejjel újra át kell gondolni, és most olyan dolgok jönnek, amit senki sem fog tudni egyedül elviselni.

Bármit hazudnak, elviselhetetlen időszakok jönnek.

Donáth Anna leszögezte, hogy előbb-utóbb minden rendszer összeomlik.

Az EP-képviselőt Karácsony Gergely követte a színpadon, aki arról beszélt, hogy nem csak itt vannak, hanem maradnak, és amit elkezdtek közösen, azt végig kell csinálniuk.

Nincs más utunk és nincs más teendőnk, mint folytatni, amit elkezdtünk, és meg kell őriznünk a hazánkból azt, ami még megmaradt.

Karácsony Gergely Budapestet a szabadság szigetének nevezte, és világossá tette: a fővárosra maradt, hogy vigye tovább a szabadság zászlaját. 

A választási eredmények alakulását itt követheti.

(Borítókép: Karácsony Gergely. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok