Index Vakbarát Hírportál

Az ellenzék listavezetője nem ül be a parlamentbe?

2022. április 4., hétfő 12:35

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje aligha ül be a parlamentbe, a Telexnek úgy nyilatkozott: Hódmezővásárhelyre koncentrál.

A lap felidézi, hogy bár az ellenzéki miniszterelnök-jelölt listavezetőként bejutott az új parlamentbe, az országgyűlési képviselőség összeférhetetlen a polgármesteri poszttal.

Hódmezővásárhelyre fogok fókuszálni

– nyilatkozta röviden Márki-Zay Péter, aki arra a kérdésre, hogy akkor tehát nem ül be a parlamentbe, azt mondta:

A vásárhelyiekért fogok dolgozni a következőkben, ennek fényében döntök a parlamenti mandátumról.

Márki-Zay Péter elsőként értékelt az Indexnek az Egységben Magyarországért választási eredményvárója után a Városligeti Műjégpályán, 2022. április 3-án, vasárnap este.

Egy katasztrofálisan rossz eredmény ez az ellenzék számára, ebben a rendszerben láthatóan még ezzel a modellel sem sikerült Orbán Viktort legyőznünk. Nyilvánosság kellett volna, az, hogy a mi üzeneteink is eljussanak az emberekhez

– fogalmazott lapunknak. Erről készült videóinterjúnkat itt nézheti meg.

Lázár János, aki az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjét a saját választókerületében győzte le, úgy fogalmazott a választás után: új korszak kezdődik Hódmezővásárhelyen, a polgárháborúnak vége lett, ő pedig tegnap este visszatért. A választás napján percről percre tudósítottunk az eseményekről, erről szóló hírfolyamunkat itt olvashatja. Az április 4-ei percről percre frissülő cikkünket pedig itt találjaItt pedig elolvashatja az Index választási mellékletét friss adatokkal, hírekkel, interaktív térképpel kiegészítve.

(Borítókép:  Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok