Index Vakbarát Hírportál

Megfojtotta élettársát a zuglói gyilkos, majd elment az anyjával moziba

2022. április 4., hétfő 14:57

A vasárnapi zuglói gyilkosság gyanúsítottja beismerte, hogy bántalmazta a nőt, aki meghalt, bár magát az emberölést nem ismerte el – írja az MTI a Budapesti Rendőr-főkapitányságra (BRFK) hivatkozva.

A BRFK vasárnap közölte, hogy egy nyolcéves fiú telefonált a 112-es segélyhívószámra, és azt mondta a diszpécsernek, hogy az édesanyja rosszul van. A mentők megpróbálták újraéleszteni a harmincéves nőt, de már nem tudtak segíteni rajta.

Megfojtották

Gál Sándor, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője hétfőn elmondta: vasárnap 19 óra után értesítették a mentőszolgálattól a rendőröket arról, hogy egy Csömöri úti társasház egyik lakásában holtan találtak egy harmincéves nőt. A mentők idegenkezűségre utaló nyomokat és elváltozásokat láttak a holttesten. A helyszínre érkező rendőrorvos megvizsgálta a nyaki véraláfutásokat, amelyek arra utaltak, hogy az áldozatot megfojtották (a még folyamatban levő igazságügyi orvosszakértői vizsgálat egyelőre szintén ezt a feltételezést erősíti).

A helyszíni szemlével párhuzamosan a rendőrök meghallgatták a nő nyolcéves fiát, aki beszámolt arról, hogy a lakásban rajta és az anyján kívül a nő Károly nevű élettársa is ott volt. Az anya ebéd után táncolni hívta a férfit, ám tánc közben a férfi könyökkel megütötte a fiú szemét, ami felháborította az asszonyt, aki pofon vágta a férfit, a vita pedig tettlegességig fajult a lakás különböző helyiségeiben: a nagyszobában, a fürdőszobában, végül a konyhában.

A bántalmazásoknak a gyerek zömmel csak fültanúja volt, a konyhában végződött eseménysort követően az élettárs arra szólította fel a fiút, hogy bújjon el a szekrénybe, „majd egy óra múlva jönnek a rendőrök és elviszik”. A gyerek ennek megfelelően járt el, de pár órával később előbújt a rejtekhelyéről, látta, hogy a férfi nincs a lakásban, és rátalált az anyjára, aki akkor már nem lélegzett.

Elment az anyjával moziba

A rendőrök nem sokkal később azonosították az élettársat, egy harmincéves budapesti férfit, aki idén januártól állt kapcsolatban az anyával. A rendőrök felhívták telefonon, ám nem volt hajlandó megmondani, hol van. Mindeközben viszont megállapították, hogy egy XV. kerületi bevásárlóközpontban ment moziba az édesanyjával,

így a vetítés közben elfogták.

A férfit emberölés bűntettével gyanúsították meg. A kihallgatáson beismerte, hogy bántalmazta a nőt, azt viszont nem, hogy emberölést követett volna el – mondta Gál Sándor, hozzátéve: a gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Az MTI kérdésére válaszolva Gál Sándor elmondta: a konfliktust kiváltó, a tánc közben történt, nyolc napon belül gyógyuló sérülésről a férfi azt állította, hogy véletlenül történt, és a nyolcéves fiú sem tudott konkrétan nyilatkozni róla. Ugyancsak kérdésre válaszolva azt mondta: a fiú a történtek után a nagyszülőkhöz került.

Szuperhős-film közben fogadták el, videó is készült 

A police.hu oldalán közzétették azt a videó is, amely a gyanúsított elfogásáról készült. 

Rovatok