Index Vakbarát Hírportál

Kevesebb az új fertőzött, többen szorulnak lélegeztetőgépre

2022. április 7., csütörtök 09:15

Enyhén csökkent az új fertőzöttek száma, de többen szorulnak lélegeztetőgépes ellátásra. Az aktív fertőzöttek száma 96 903 főre csökkent.

Az elmúlt napon 11 402 mintavételből 2568 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 37 beteg – derül ki a központi tájékoztató oldal csütörtökön közölt összesített adataiból.

A koronavírus tájékoztató oldal adatai szerint a legtöbb új fertőzött Nógrád, Győr-Moson-Sopron, Vas, Baranya és Veszprém megyében van.

Egy nappal korábban 2880 új fertőzést és 36 halálesetet regisztráltak. Kórházban 1785 beteget ápoltak a fertőzés miatt, közülük 49-en voltak lélegeztetőgépen.

Megszűntek a korlátozások

Az egészségügyi adatok folyamatos javulásának köszönhetően a Kormányinfón Gulyás Gergely március elején bejelentette: mivel a végéhez közeledik az ötödik járványhullám, kivezetik a korlátozásokat. A módosított szabályok értelmében

Az egészségügyi veszélyhelyzetet továbbra is fenntartják, részben a kormány cselekvőképessége, részben a hatodik hullám veszélye miatt.

Időpontfoglalással lehet menni az oltópontokra

A kórházi oltópontokon, a háziorvosoknál és a házi gyermekorvosoknál továbbra is elérhető a koronavírus elleni oltás. A kórházi oltópontokra időpontfoglalással lehet menni.

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. A regisztráció státuszát ide kattintva lehet ellenőrizni. Aki még nem regisztrált oltásra, megteheti a Vakcinainfo honlapon. Az 5–11 éves gyermekek oltása is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

Az oltás felvételéhez hozzájáruló nyilatkozat szükséges, kiskorú esetében ezt a szülők töltik ki. Minden oltáshoz külön hozzájáruló nyilatkozatot kell kitölteni:

(Borítókép: Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok