Index Vakbarát Hírportál

Kiszemeltek egy nőt az Örs vezér téri bevásárlóközpontban, ki akarták fosztani

2022. április 7., csütörtök 13:23

Egy szolgálaton kívüli rendőr akadályozta meg, hogy egy 85 éves idős asszonyt kifosszanak Budapesten, az Örs vezér tere egyik bevásárlóközpontjában – közölte a rendőrség.

Beszámolójuk szerint az eset még április 1-jén, 14 óra körül történt. A 85 éves nőt egy Örs vezér téri bevásárlóközpontban szemelte ki két nő, és szóba elegyedtek vele. Azt mondták neki, hogy a bankszámláján lévő pénze nincs jó helyen a bankban, ezért jobban jár, ha kiveszi onnan.

Az idős asszony hitt a két nőnek, és beleegyezett, hogy elmegy a bankba, és kiveszi a pénzét. A két nő felajánlotta, hogy segítenek neki, és elkísérik. Ezt a beszélgetést hallotta meg egy szolgálaton kívüli rendőr, aki értesítette kollégáit, és követni kezdte a társaságot.

A bankban a hölgy kivett 200 ezer forintot, és amikor kijött onnan, akkor a két nő körbeállta, elterelték a figyelmét, és eközben többször is belenyúltak a táskájába. Ekkor csaptak le a helyszínre kiérkező rendőrök.

A feltételezett elkövetőket elfogták, és a nyomozók kifosztás bűntett kísérletének gyanúja miatt kihallgatták őket, továbbá indítványozták a letartóztatásukat is – közölte a rendőrség.

Rovatok