Index Vakbarát Hírportál

Több kerületen át üldöztek éjjel egy embercsempészt, a felüljáró állította meg

2022. április 9., szombat 10:28

Embercsempészt üldöztek autóval a rendőrök Budapesten péntek éjjel – derül ki a rendőrség szombat reggel közzétett közleményéből.

Az M5-ös autópálya Pest megyei szakaszán, a főváros felé haladó autók közt tartottak ellenőrzést, amikor az egyik autó nem állt meg, hanem több közlekedési szabályt megszegve továbbszáguldott.

A jármű Budapest XIX. kerülete, Kispest felé haladt tovább, a rendőrök üldözőbe vették. A hajsza akkor ért véget, amikor a menekülő autós Ferencvárosban nekihajtott a Gyáli út és Illatos út kereszteződésében lévő felüljáró oszlopának.

Az autót egy 25 éves szerb férfi vezette. A rendőrök a helyszínen elfogták, embercsempészés gyanújával indult bűnügyi eljárás ellene. Rajta kívül négy, magát albán állampolgárnak valló utas volt a kocsiban, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az autó utasait a mentők kórházba vitték kivizsgálásra, később pedig a X. kerületi rendőrségen állították elő őket, ahol ellenőrzik az állampolgárságra vonatkozó adatokat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint rajtuk kívül még több embercsempészt is előállítottak. Kőbányán, a Könyves Kálmán körút és Elnök utca kereszteződésében egy magyar forgalmi rendszámú gépkocsit ellenőriztek, amelyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. A kocsiban egy lengyel, valamint két, magát török állampolgárnak valló férfit találtak, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Ezen kívül a budapesti rendőrök intézkedtek egy cseh hatósági jelzésű személygépkocsival szemben is, amelyet egy magát grúz állampolgárságúnak valló férfi vezetett, az utasa pedig egy azerbajdzsáni férfi volt. Az utóbbi két esetben az érintetteket szintén a X. kerületi rendőrkapitányságon állították elő, és embercsempészés gyanúja miatt eljárásokat indítottak.

Rovatok