Index Vakbarát Hírportál

Újabb Kinder-termékről derült ki, hogy szalmonellás lehet

2022. április 9., szombat 12:19

A Kinder korábban már visszahívott termékei mellett szombaton újabbak visszahívását rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A hét közepén derült ki, hogy a Kinder csokoládéi közül több terméket is visszahívtak amiatt, hogy szalmonella által okozott betegségeket jelentettek Európa-szerte.

Ezekből a termékekből Magyarországra is szállítottak, ezeket kellett visszahívni:

A Nébih szombaton tudatta, hogy újabb termékről derült ki, hogy veszélyes lehet, méghozzá nem másról, mint

A Kinder 127 grammos adventi naptáras csokijáról.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ezért azt kéri, hogy se az adventi naptáras csokit, se a többi terméket ne fogyassza el senki, függetlenül attól, hogy milyen gyártási szám alatt és milyen lejárati idővel készült.

A hivatal azt is közölte, hogy a Kinder forgalmazója, a Ferrero felfüggesztette a tevékenységét a belgiumi Arlonban, ahol ezeket a termékeket gyártották.

Négy hónapja tudnak a szalmonelláról

A Deutsche Welle ezzel összefüggésben azt írja, hogy a belga hatóságok visszavonták a gyár működési engedélyét, és az összes, ott gyártott termék visszahívását elrendelték. A gyárban már majdnem négy hónapja, december 15-én felfedezték a szalmonellafertőzést.

A cég szerint megtették a szükséges lépéseket, és megszabadultak a fertőzött termékektől. A belga élelmiszer-biztonsági hivatal ezzel szemben azt állítja, hogy a Ferrero az eset után bizonyos információkat nem bocsátott azonnal a rendelkezésükre, és ezzel hátráltatták a nyomozást.

A Ferrero azzal védekezett, hogy a cég „belső problémái” miatt ők maguk is csak lassabban jutottak hozzá ezekhez az információkhoz, és elnézést kértek a kialakult helyzetért.

Rovatok