Index Vakbarát Hírportál

Nehezen szabadulunk az esőtől, több megyére adtak ki figyelmeztetést

2022. április 10., vasárnap 08:41

Vasárnap a gomolyfelhők mögül már több órára kisüt a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között alakul, estére azonban mínusz 1 és plusz 6 fok közé hűl a levegő.

Vasárnap nyugat, északnyugat felől tovább csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Az ország keleti harmadában estig még lehetnek erősen felhős körzetek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hét utolsó napján néhol még kialakulnak záporok, ami akár jégdarával, hódarával járhat, és itt-ott az ég is megdörren. De az ország nagy részére csak egy-egy futó zápor lesz jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 15 fok között alakul. Késő estére mínusz 1 és plusz 6 fok közé hűl le a levegő.

Öt megyére figyelmeztető előrejelzést is adtak ki. Zivatar miatt egyes fokozatú sárga jelzés van érvényben 

Ezeken a területeken a délutáni, esti órákban alakulhatnak ki viharos széllel záporok, zivatarok.

Az Időkép kiemeli, hogy bár időjárási front már nem lesz felettünk, mégis a térségünkbe áramló hidegebb levegő miatt a hidegfrontra érzékenyeknél fejfájás, görcsös panaszok, kopásos jellegű ízületi problémák, vérnyomás-ingadozás, valamint keringési problémák is jelentkezhetnek. Nehéz nap vár a szívbetegekre is, akiknek azt ajánlják, lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

(Borítókép: Jászai Csaba / MTI)

Rovatok