Index Vakbarát Hírportál

Elköltözik a Semmelweis Egyetem transzplantációs részlege

2022. április 11., hétfő 09:17

Felújítás miatt májustól átmenetileg új helyszínen működik egy ideig a Semmelweis Egyetem transzplantációs részlege. Az egyetem szerint mindez nem befolyásolja a betegellátás biztonságát.

Májusban két ütemben költözik át a Külső Klinikai Tömbbe a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájának transzplantációs részlege, amelynek felújítják jelenlegi, Baross utcai épületét – szerepel a Semmelweis Egyetem közleményében.

A transzplantációs és sebészeti tevékenység, valamint az ambuláns ellátás változatlan kapacitással működik majd az új helyszíneken, májustól.

A két hónapos előkészítő munka utáni költözés megszervezésekor elsődleges szempont volt az ellátás biztonságossága és folyamatossága – mondta el Szijártó Attila, a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika igazgatója, aki arról is beszélt, hogy a 27 éves Baross utcai épület ideje volt felújítani a színvonalas és korszerű betegellátás érdekében.

A transzplantációs sebészeti osztály a Semmelweis Egyetem Központi Betegellátó Épületének (Budapest, 1083 Üllői út 78/A) 3. emeletén kap helyet, ugyanúgy fekvőbeteg-ellátási és belgyógyászati háttérrel, valamint vesedialízis lehetőségével, mint a Baross utcában. Az ellátást változatlan számú műtő segíti. A fekvőbeteg-ellátás a húsvéti hosszú hétvége után indul meg teljes üzemben az új helyszínen.

Második lépésben az ambulanciák költöznek. A nefrológiai ambulanciák a Központi Betegellátó Épület földszintjén található rendelési helyiségekben lesznek, és szintén változatlan kapacitással és profillal működnek.

Az átültetésre váró és a transzplantáció utáni gondozásban részt vevő májbetegeket ellátó májambulancia a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika Üllői út 78. alatti főépületének földszintjén kap helyet két rendelőben, változatlan formában. 

A sebészeti ambulanciák szintén az Üllői 78. szám alatt folytatják tovább a rendelést. A nefrológiai és májambulanciák további elérhetőségei változatlanok.

Rovatok