Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek egy francia embercsempész ellen Somogyban

2022. április 11., hétfő 09:50

Vádat emeltek egy francia férfi ellen, aki bűnszervezet tagjaként illegális bevándorlókat akart Nyugat-Európába vinni Magyarországon keresztül – tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A közleményben azt írták: a 42 éves, büntetett előéletű vádlott múlt év októberében Franciaországban megismerkedett egy férfival, aki szállítmányozási munkát ajánlott neki.

Mindketten Németországba utaztak, a francia férfi onnan tehergépkocsival Lengyelországba ment. Ott három másik férfi lyukat fúrt a jármű platójába, hogy azon keresztül a szállítandó menekültek a szükségleteiket elvégezhessék. Ebből a vádlottnak egyértelművé vált, hogy a járművel illegális bevándorlókat kell fuvaroznia – közölte az ügyészség.

A francia férfi egy Baja melletti erdős területen 34, a szerb–magyar határt embercsempészek kíséretében illegálisan átlépő embert vett fel. A napok óta étlen-szomjan várakozó menekültek a tehergépkocsi rakteréből nem tudtak kommunikálni a járművezetővel.

A vádlott Ausztria felé indult, de miután az M9-es autóutón egy rendőrségi ellenőrzés során kiderült, hogy illegális bevándorlókat visz, őrizetbe vették.

Az ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, többeknek segítséget nyújtva, sanyargatással elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat az azóta letartóztatásba került férfi ellen, és indítványozta a bíróságnak, hogy ítélje fegyházbüntetésre és utasítsa ki Magyarországról.

Rovatok