Index Vakbarát Hírportál

Csak néhány napig örülhetünk a tavasznak, húsvétra hideget hoz a nyuszi

2022. április 12., kedd 07:43

Kedden néhol felhők zavarhatják meg a napsütést, csapadék azonban nem lesz. A nappali csúcshőmérséklet 13 és 20 fok között alakul, estére 3 és 10 fok közé hűl.

Kedden az ország keleti részén gomolyfelhők, máshol fátyolfelhők zavarhatják a napsütést, csapadékra azonban nincs esély – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ezen a napon többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A nappali legmagasabb hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

A szolgálat videójában kiemeli, hogy bár néhány nyugodt, egyre melegebb, csapadékmentes nap áll előttünk, pénteken hidegfront érkezik. Ezt követően hideg levegő árad be a Kárpát-medencébe, így húsvétra számottevő lehűlésre készülhetünk.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint kedden ugyan nem érkezik front, de a melegedésre érzékenyeknél migrén, bágyadtság, fáradékonyság jelentkezhet. A reggeli hideg miatt átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. A napi hőingás hatására pedig vérnyomás-ingadozás is előfordulhat. Ugyanakkor a napos idő mindenképp jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre.

(Borítókép: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok