Index Vakbarát Hírportál

Körözött német bűnözőt fogtak Igalon

2022. április 12., kedd 13:43

Nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben az ellen a német férfi ellen, aki a 90-es években többször és több éven keresztül szexuálisan zaklatta a rábízott gyermeket. A magyar rendőrségnek Igalon sikerült a nyomára bukkanni.

A német rendőrség a férfit kétrendbeli gyermek ellen elkövetett szexuális erőszak, valamint 26 rendbeli szexuális kényszerítés miatt kereste. Az elítélt a rábízott gyermeket még 1992 és 1999 között folyamatosan zaklatta és szexuálisan bántalmazta.

Az elkövetőt a bíróság jogerősen elítélte, de a kiszabott börtönbüntetést nem kezdte meg, és a német hatóságok számára elérhetetlenné vált. A német hatóságok azonban azt feltételezték, hogy az elítélt hazáját elhagyva külföldre utazott, ezért Türingia tartomány Erfurt Megyei Bírósága európai elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.

Az Országos Rendőr-főkapitányság beszámolójából kiderült, hogy a külföldi célkörözési nyomozók április 1-jén az ENFAST (Célkörözési Egységes Európai Hálózata) magyarországi egységét, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály munkatársait kérték fel, hogy a feltehetően Magyarországon bujkáló elítéltet megtalálják és elfogják.

A nyomozó iroda fejvadászai a Somogy megyei Igalon lelték meg a keresett pedofil férfit, akit a Kaposvári Rendőrkapitányság, Igal Rendőrőrs munkatársainak segítségével április 8-án egy közös akcióban elfogtak, majd őrizetbe vettek.

A magyar hatóságok a férfi kiadatásáról a későbbiekben döntenek.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok