Index Vakbarát Hírportál

Meg akart erőszakolni egy nőt Budapesten, három év börtönt kapott

2022. április 12., kedd 20:55

Szexuális erőszak miatt jogerősen három év börtönbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék egy jemeni férfit, aki lerángatott a buszról, és meg akart erőszakolni egy nőt tavaly márciusban Budapesten.

A Fővárosi Törvényszék szerdán helybenhagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság korábbi ítéletét – írja az MTI. Az ítélet szerint a férfi 2021. március 27-én a reggeli órákban egy autóbuszról lerángatott egy nőt, akit lefogott, majd „szexuális cselekményt akart végezni vele”, amit járókelők akadályoztak meg.

Az elsőfokú bíróság az előkészítő ülésen elfogadta a férfi beismerő és tárgyalásról lemondó nyilatkozatát. Az elsőfokú ítélet ellen akkor a jemeni bevándorló és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, míg az ügyészség tudomásul vette azt.

A Fővárosi Törvényszék kitért arra is, hogy a vádlottat mellékbüntetésként öt évre kiutasították Magyarországról.

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok