Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztették a nyomozást Müller Cecília zaklatásának ügyében

2022. április 13., szerda 21:56

Felfüggesztette az eljárást az Országos Rendőr-főkapitányság abban az ügyben, amely Müller Cecília megfenyegetése miatt indult. Az országos tiszti főorvos még a koronavírus-járvány elején, tavaly januárban kapott halálos fenyegetést.

A szakembert később rendőrök kezdték védeni, így olyan magas színvonalú védelmet kapott, mint a miniszterelnök, a miniszterek, a diplomaták vagy éppen a nemzetközileg védett személyek.

A rendőrség később nyomozást indított a fenyegetések miatt. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata most arról tájékoztatta a Blikket, hogy a rendőrség már nem nyomoz a fenyegetés, zaklatás ügyében. Egyelőre ugyanis nem sikerült megállapítani az elkövető kilétét, ezért az eljárást felfüggesztették.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy a nyomozást befejezték volna. Ennek a jogsértésnek ugyanis öt év az elévülési ideje, vagyis addig negyedévenként felülvizsgálat céljából elő kell venniük a nyomozóknak az aktákat. Emellett értékelni kell, hogy felbukkanhattak-e új bizonyítékok, és csak a törvényben meghatározott elévülési idő eltelte után lehet selejtezni, illetve megoldatlannak minősíteni az ügyet.

Rovatok