Index Vakbarát Hírportál

Országos ügyelet- és gyógyszertárkereső weboldal indult

2022. április 14., csütörtök 10:50

Gyors és közérthető tájékozódást ad az új felület a betegek otthoni ellátására vonatkozóan.

Háztartási baleset és rosszullét esetén hasznos jótanácsokat kínál az új ügyelet- és gyógyszertárkereső weboldal, a surgossegi.info. A honlap fejlesztését 10 millió forinttal támogatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium – írja az Origo.

A honlap ötletével Németh Franciska, egy budapesti kórház gyermeksebészeti és traumatológiai osztályán dolgozó ápoló állt elő. Ügyeletesi tapasztalata, hogy a szülők sokszor nem tudják kellő gyorsasággal felfedezni a gyerekük betegségét, vagy megtalálni a baleset okozta sérülés ellátásához szükséges orvosi szakellátást. 

Budapesten és Pest megyében a megfelelő tudással, eszközökkel rendelkező ügyeletre már elirányít a gyermeksos.hu. Az újabb felület a felnőtt betegek hatékony ellátását segítheti az ország minden részében

– mondta az ápoló. Szerinte mivel bármikor érhet valakit baleset, vagy rátörhet a rosszullét az éjszaka közepén, de nem érzi olyan súlyosnak az állapotát, hogy mentőt hívjon, szüksége lehet a gyorsan elérhető információs adatbázisra, hogy megtalálja a nyitva tartó gyógyszertárakat.

A felnőtt ügyelet- és gyógyszertárkereső surgossegi.info weboldal könnyen átlátható, felhasználóbarát felülete váratlan helyzetekben kínál hasznos információt a legközelebbi intézmény megmutatásával, és a várakozási idők csökkentésével gördülékenyebbé teheti a járóbetegek ügyeleti ellátását.

Rovatok