Index Vakbarát Hírportál

Gyakrabban és új útvonalon jár a 73-as troli

2022. április 14., csütörtök 20:24 | aznap frissítve

A jelenleginél gyakrabban és új útvonalon, a Keleti pályaudvar és a Nyugati pályaudvar között jár a 73-as trolibusz április 15-től, péntektől – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, ezzel egy időben a járat számozása is megváltozik: az eddigi 73M helyett 73-as jelzéssel járnak a trolik; a BKK munkatársai felmérték az ügyfelek igényeit, ezt követően a szakemberek úgy módosították a járat ideiglenes útvonalát, hogy az a Nyugati pályaudvar környékén jelentősen javítsa a szolgáltatás színvonalát.

A 73-as trolira április közepétől a Nyugati pályaudvarnál a 9-es busz megállójában is fel lehet szállni, valamint egy új megállót létesítenek a Váci úton a Balzac utca magasságában, a Westend bevásárlóközpont oldalában – tették hozzá.

Azt is közölték, hogy a rendkívül alacsony utazási igények miatt a járat április közepétől nem érinti a Nyugati pályaudvar és a Deák Ferenc tér közötti megállókat, a Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca) megálló után a Teréz körút–Váci út–Ferdinánd híd-útvonalon haladva fordul vissza a Keleti pályaudvar felé. A kimaradó szakaszon a 9-es busszal, a 72M trolibusszal és az M3 jelzésű metrópótló buszokkal lehet utazni a továbbiakban.

A 73-as trolibusz a korábbinál sűrűbben jár április közepétől, munkanapokon csúcsidőben 15 percenként indulnak majd a trolik  olvasható a közleményben.

Rovatok