Index Vakbarát Hírportál

Számítógépeket ajándékoznak hátrányos helyzetű gyerekeknek a bohócdoktorok

2022. április 21., csütörtök 08:17

Önkéntesekből és bohócdoktorokból álló csapat dolgozik az esélyegyenlőségért, és ezt újabb 100 számítógép kiosztásával teszi hátrányos helyzetű kisgyermekek számára, a Mátrix Közhasznú Alapítvány „Számítógép Álom” támogató programja keretében.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből kiderül, a gépeket működésre készen adják át az alapítvány önkéntesei és a segítő bohócdoktorok.

Folyamatosan keresik a leginkább rászorulókat.

További jelentkezésre is van az alapítvány weboldalán lehetőség, ehhez a kisgyermekek pedagógusait kérik segítségül a támogatók.

Az alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget célzó programján keresztül hátrányos helyzetű családban élő, 10–14 év közötti gyerekeknek adományoz komplett – használt, de még jó állapotú – számítógépet, laptopot, tábla-PC-t vagy más okoskészüléket. A 2003 óta sikeres gyermeksegítő program révén

eddig közel hétszáz támogatott kapta meg a tanulást-fejlődést segítő informatikai eszközét.

A www.bohocdoktor.com oldalon elérhető a jelentkezéshez minden információ. A gépek átadásában segédkeznek az alapítvány bohócdoktorai is, illetve minden géphez Szeretetcsoki és egyéb útravaló is jár.

Az informatikai eszközöket magánszemélyek segítik eljuttatni a családokhoz. A programot társadalmi felelősség-vállalást fontosnak tartó cégek adják össze. Többek között a gyermekeket támogató programban részt vett a Bonafarm Zrt., az Epam, vagy éppen a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. is. A közhasznú akció a legapróbb támogatást is köszönettel fogadja, a programhoz lehet csatlakozni.

A gyermekeket érintő oktatási helyzetről és aktuális tennivalókról az iskolába való beíratással kapcsolatban ide kattintva kaphat tájékoztatást.

Rovatok