Index Vakbarát Hírportál

Műszemet kapott a volt párja által megvakított kemecsei nő

2022. április 21., csütörtök 11:34

Hamarosan előkészítő vizsgálatot végeznek a volt párja által bestiálisan bántalmazott 22 éves édesanyán, aki átmenetileg egy festőművész által készített műszemet kapott.

Műszemet kapott Gabriella, akit volt párja vakított meg közel két és fél hónappal ezelőtt. Az implantátumot a 22 éves kemecsei édesanya egyik fényképe alapján készítette el számára egy festőművész.

Kislánya eleinte félt Gabriellától, ezért nem is mert odamenni hozzá, ám mára Mira megbarátkozott édesanyjával, és ma már büszkén mondja, hogy anyukájának ismét van szeme. Gabriella egyelőre nem merte elmondani a lányának, hogy teljesen elveszítette a látását, a kicsi úgy tudja, hogy édesanyja homályosan lát

– nyilatkozta a 22 éves, bestiálisan bántalmazott áldozat az RTL Klub Híradónak.

Gabriella, aki most bátyjánál, Robinál lakik, nem adja fel a küzdelmet, ha minden jól megy, hamarosan egy szebb, jobb minőségű műszemet kap, amelyet szintén egy festőművész fog elkészíteni. Műtétre is készül a család, nagy eséllyel külföldön lesz a korrekciós beavatkozás.

A nyomozók szerint Gy. Attila 2022. február 5-én este Kemecsén olyan súlyosan bántalmazta volt barátnőjét, hogy a 22 éves nő maradandó fogyatékosságot okozó sérüléseket szenvedett, mindkét szemére megvakult.

Gabriella két évig élt együtt a férfival, aki ez idő alatt folyamatosan bántalmazta őt. A férfi többször is megfenyegette volt barátnőjét, hogy ha szakít vele, az áldozatot, testvérét és annak családját is bántalmazni fogja.

Amikor testvére, Robi rátalált a súlyosan megsebesített Gabriellára, azonnal bevitte az ügyeletre, ahonnan a nyíregyházi kórházba kerülve már sajnos nem tudták a nő látását megmenteni.

A fiatal édesanyát bántalmazója brutálisan megverte, amitől a nő elvesztette az eszméletét, a férfi ekkor kinyomta az egyik szemét. Amikor az áldozat magához tért, további ütlegelés és fojtogatás után a férfi a másik szemét is kinyomta.

Az agresszor Gy. A. rémtette után napokig szökésben volt, ám nem jutott messzire. Február 10-én a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai ellenőriztek egy hencidai ingatlant, és a ház átkutatásakor egy szekrény mögött, pokrócok alá elrejtőzve megtalálták a férfit.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési kísérlet gyanújával kihallgatták a 33 éves férfit, és letartóztatták. Mivel a bántalmazót erőszakos bűncselekmények miatt már kétszer elítélték, az Index legutóbbi információi szerint csak ezért az ügyért 7 év 6 hónap fegyház vár rá, és feltételesen sem szabadulhat.

Ebben a cikkben a kapcsolati erőszak a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásainkat ITT és ITT

Ha baj van

Az éjjel-nappal ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonal 2011 óta a 06 (80) 225-225-ös telefonszámon tájékoztatást ad az ügyfeleknek a különböző áldozatsegítő szolgáltatásokról.

Szintén a bántalmazottak segélyvonala az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) országosan, a nap 24 órájában bármikor ingyen hívható telefonszáma: +36 (80) 20-55-20.

Ha kiabálást, veszekedést hallunk, vagy valakit például monoklival látunk a környezetünkben, nem lehetünk közönyösek! Főleg, ha kiskorú is érintett, akár anonim módon is értesíthetjük a 112-t, a rendőrséget vagy a Telefontanút.

Emellett a megyei kormányhivatalokon belül ugyanúgy működnek a területi áldozatsegítő szolgálatok, itt szintén áldozatsegítő munkatársak állnak az áldozatok rendelkezésére.

Rovatok