Index Vakbarát Hírportál

Országgyűlési képviselőjelöltként indultak volna, most bíróság elé állnak

2022. április 21., csütörtök 11:13

A három elkövető az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választásán Komárom-Esztergom megye 3. számú országgyűlési egyéni választókerületében országgyűlési képviselőjelöltként szeretett volna elindulni.

A választás rendje elleni bűntett és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádiratot nyújtott be öt elkövetővel szemben – írja a Napi.hu. Közülük hárman két vádlott segítségével hamis ajánlóíveket használtak fel azért, hogy felkerüljenek három különböző párt országgyűlési képviselőjelölt-listájára.

A három elkövető az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választásán a Komárom-Esztergom megye 3. számú egyéni választókerületben képviselőjelöltként szeretett volna elindulni. Kettejük azonban nem tudta az ötszáz ajánlást összegyűjteni, ezért a másik két vádlott segítségével olyan ajánlóíveket adott le, amelyeken nekik ajánlást nem adó állampolgárok adatai és aláírásai is szerepeltek. Az ily módon meghamisított ajánlóíveket a vádlottak írták alá aláírásgyűjtőként, azonban a választási iroda nem vette őket nyilvántartásba.

Rovatok