Index Vakbarát Hírportál

Újabb Balaton környéki kerékpártúra-útvonalakat jelöltek ki

2022. április 25., hétfő 11:30

A kerékpározók bakancslistáján többnyire szerepelnek hosszabb-rövidebb Balaton környéki túrák. A kihívásokkal és szépségekkel kecsegtető útvonalak tervezésében mostantól weboldal és applikáció is segíti a tó körül tekergőket.

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ), a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) által létrehozott BalatonBike365 projekt olyan, a magyar tenger körüli, kerékpárral járható, kevésbé ismert, kisebb útvonalakat kínál, amelyek izgalmasabbá és teljesebbé teszik a Balaton körüli biciklizést.

A BalatonBike365 alapvető célja, hogy a Balatoni Bringakörúthoz csatlakozva elérhetők legyenek a tó déli részén, a Balaton-felvidéken és a Nyugat-Balaton-Kis-Balaton térségben kijelölt és kitáblázott kerékpározható utak, bringás turisztikai szolgáltatások, természeti értékek, kulturális és gasztronómiai attrakciók.

Amikor megálmodtuk a projektet, célunk az volt, hogy az egész balatoni térségre vonatkozóan átfogóan valósítsunk meg kerékpáros fejlesztéseket, bevonva a vérkeringésbe a partközeli és háttértelepüléseket egyaránt

- mondta Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke, hozzátéve, hogy 

több, mint 800 km kerékpározásra alkalmas utat tábláztak ki, amelyeken húsz pihenőpont és három szolgáltató központ segíti a kényelmes biciklizést.

A kerékpáros turizmus élményét a BB365 applikáció teszi teljessé, amely Androidon és iOS-en is elérhető, és további 50 tematikus túraútvonalat, valamint egy, a régiókon keresztül haladó, több napon át teljesíthető MTB-útvonalat is ajánl, kitáblázott útvonalhálózattal, a túrázás szempontjából hasznos információkkal, az elérhető szolgáltatásoktól kezdve a kihagyhatatlan látványosságokig.

Rovatok