Index Vakbarát Hírportál

Tehervonat ütközött egy autóval Heves megyében

2022. április 25., hétfő 21:41

Egyelőre nem tisztázott körülmények között egy tehervonat elsodort egy autót Visontánál, az egyik vasúti átjárónál hétfőn kora este. A balesetben senki nem sérült meg.

A helyszínen nincs fennakadás sem a vasúti, sem a közúti közlekedésben. A rendőrségi helyszínelés jelenleg is tart – írta meg a HEOL.

A megyei katasztrófavédelem közlése szerint a balesethez riasztott gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A mentők is a helyszínen tartózkodnak.

A közelmúltban megszaporodtak a hasonló balesetek. Április közepén Tapolca belterületi szakaszán, a Keszthelyi útnál ütközött össze egy vonat és egy személyautó a 77-es főút 49-es kilométerénél található vasúti átjárónál. Az autó vezetője a fénysorompó piros jelzése ellenére hajtott a sínekre.

Két nappal korábban Encs és Méra között a Felsőzsolca–Hidasnémeti-vonalon ütközött egy vonat egy autóval. Az autó összetört, a benne utazó ember szerencsére ki tudott szállni a járműből, amikor a tűzoltók megérkeztek a helyszínre.

Április elején egy kisteherautó hajtott a vonat elé Mindszentnél, a vonat az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben öt ember meghalt. A vonat vezetője minden szabályt betartott, rajta kívül a szerelvényen mindenki megsérült. 

Rovatok