Index Vakbarát Hírportál

Sávlezárások lesznek a Róbert Károly körúton és a Váci úton a 3-as metró felújítása miatt

2022. április 25., hétfő 16:58

Útszűkületre, időszakos sávlezárásokra, illetve forgalomterelésekre kell számítani a 3-as metró felújítása miatt a következő napokban a fővárosi Róbert Károly körúton és a Váci úton, az Üllői út és a Szentkirályi utca csomópontjában pedig útszűkületre – tájékoztatta szerkesztőségünket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKV és a BKK közös közleményében azt írják, hogy a forgalomkorlátozásokkal járó munkavégzésekkor a felszíni autóbuszos pótlás biztosításához szükséges infrastruktúra kiépítése történik, ami az M3-as metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódik.

A vonalon májusban helyezik forgalomba a Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomásokat, így a metrópótlás azután a Göncz Árpád városközpont–Kálvin tér útvonalra helyeződik át.

Mint írták, keddig a Róbert Károly körúton, az Árpád híd irányából a Váci úti kereszteződés előtt egy rövid szakaszon időszakosan megszűnik a belső, egyenesen haladó sáv forgalma.

Szerdától szombatig az Üllői út és a Szentkirályi utca csomópontjában sebességkorlátozásra, sávelhúzásra és útszűkületre kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

Csütörtök este 9 órától péntek hajnali 5 óráig megszűnik a jobbra kanyarodás a belváros felé, a Váci úton, a Róbert Károly körúton az Árpád híd irányából. A Váci útról balra az Árpád híd irányába kanyarodó két forgalmi sávból időszakos jelleggel csak egy sáv lesz járható.

Továbbá a Róbert Károly körúton, az Árpád híd irányában, a Váci úti kereszteződés után egy rövid szakaszon időszakosan csak a belső, egyenesen haladó sávon lehet közlekedni – olvasható a közleményben. 

Rovatok