Index Vakbarát Hírportál

Tóth Bertalan: Fájdalmas lesz a következő pár nap, le kell építenünk

2022. április 25., hétfő 21:28

Tóth Bertalan búcsúzik az MSZP társelnöki pozíciójától, Ujhelyi István javaslatai között lát jó elemeket, de nem tagadná meg az elmúlt 33 évet.

Az MSZP távozó társelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában hangsúlyozta: az elmúlt négy évben stabil alapokat tudtak összerakni, azonban jelezte:

Fájdalmas lesz a következő pár nap, le kell építenünk, de a hálózatot meg tudjuk őrizni, ami gerince volt a mostani kampánynak is.

A politikus kifejtette: azért nem indul újra a társelnöki pozícióért, mert a politikai ars poeticája az ellenzéki együttműködés létrehozása volt, ezután pedig nehéz lenne úgy a saját közössége elé állni, hogy eddig ebben hitt, a választók nem igazán támogatták, de most van egy új ötlete.

Ujhelyi István már bejelentette, hogy indul a társelnöki posztért, a szocialista EP-képviselő új nevet és stratégiát adna a pártnak. Tóth Bertalan leköszönő elnökként nem szeretné minősíteni a leendő pályázók javaslatait, belső fórumokon elmondja a véleményét, de annyit megjegyzett: Ujhelyi Istvánnál sok olyan elem van, ami azt mutatja, hogy jó irányokat határoz meg például a mozgalom és közösségszervezés irányába.

Tóth Bertalan elmondta: a megújulás, akár a brandben, akár a mozgalmi jellegben, támogatható cél, de a közösségnek együtt kell mozdulnia. A képviselő nem gondolja, hogy meg kellene tagadni az elmúlt 33 évet, és jelezte: a házszabály miatt, ha meg is változik a párt neve, a frakcióé MSZP marad.

Rovatok