Index Vakbarát Hírportál

Hadházy Ákos: Azt az utat kell bejárni, amit a Fidesz 2006 után

2022. április 26., kedd 14:52

Hadházy Ákos ellenzéki képviselő szerint a mostani ciklusban a parlamenti részvétel helyett sokkal fontosabb lesz a vidéki terepmunka, a lényeg a szervezeti megújuláson kell hogy legyen.

A független képviselő szerint tanulni kell abból az építkezésből, amely 2006-ban elindult a Fidesznél.

Fel kell osztani a választókerületeket a fizetett képviselők között, és számon kérni egymást három vagy hat hónap múlva, hogy megvan-e minden faluban az a két vagy három ember, akit fel lehet hívni

– vázolta a jövő feladatait Hadházy Ákos a 444.hu-nak adott interjúban. Szerinte a kormány könnyen szorult helyzetbe kerülhet, mert az Európai Unió „nem  küldi már tovább szabadon ellopható módon a támogatásokat”. Hadházy szerint kardinális kérdés a távolmaradás az alakuló ülésről, mert ott fogadják majd el a Nemzeti Választási Bizottság beszámolóját.

Országgyűlés helyett alternatív nemzetgyűlés

Az országgyűlési munka helyett a politikus szerint hatékonyabb volna „ kihelyezett, alternatív nemzetgyűléseket" tartani, és közösségeket szervezni országosan. Hadházy vitatta azt, hogy az embereket nem érdekelnék a visszaélések, csak az információk nem jutnak el hozzájuk rendesen.

Az állami csatornákon, plakátokon, az MTI-ből dolgozó rádiókon és tévéken keresztül csak a kormánypropaganda éri el az inaktívakat. Ha négy éven át a kék plakátokon Soros, Brüsszel, Juncker és migránsok helyett hatvanpusztai drónfelvételeket mutogatnának, nem ez lenne az eredmény

– mondta Hadházy Ákos, aki egy új párt alapítását sem zárta ki, de azt sem, hogy kiszállhat majd az egész közéletből, ha nem lát esélyt a valódi változásra.

Rovatok