Index Vakbarát Hírportál

Kunhalmi Ágnes visszautasítja, hogy kollaboráns lenne, aki leteszi a parlamenti esküt

2022. április 26., kedd 11:48

Kunhalmi Ágnes nem tartja rossz ötletnek Ujhelyi István javaslatát, hogy a pártnak megújulásra van szüksége, de amennyiben újra indul társelnöknek, „mélyebb és komplexebb” javaslatokat dolgozna ki. A parlamenti mandátumokról azt mondta, „ha lemondunk róla, magunkat lőjük lábon”.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egyelőre nem tudja megmondani, hogy az MSZP indul-e még választáson önállóan, de szerinte a pártnak saját joga van erről dönteni. A politikus szerint sok mindent lehet mondani az MSZP-re, de azt nem, hogy a szervezeti, humán-, pénzügyi és egyéb kapacitásukat nem bocsátották volna teljes egészében az ellenzéki összefogás rendelkezésére a kampányban.

A politikus arra a kérdésre, hogy újra indul-e a társelnöki pozícióért az MSZP őszi tisztújításán, azt felelte az Azonnalinak, hogy azt nem a nyilvánossággal, hanem a párt tagságával közli először.

Attól tettem függővé a további politikai sorsom, hogy tudok-e a pártnak hozzáadott értéket produkálni, meg tudom-e nyerni a Fidesszel szemben a választókörzetemet. Én elsősorban nem a párt, hanem a választók kezébe tettem a jövőmet. A mandátumot megőriztem

– fogalmazott Kunhalmi Ágnes.

Kérdésre kitért arra is, hogy „nagyon sok jó javaslat hangzott el a párt jövőjével kapcsolatban” a legutóbbi választmányi ülésükön, és bár szerinte Ujhelyi Istváné is idetartozik, a változáshoz önmagában nem elég az MSZP európai parlamenti képviselőjének javaslata.

Ennél szerintem már több kell. Ha úgy döntök és bejelentem, hogy újra elindulok társelnöknek, akkor mélyebb és komplexebb javaslatokat dolgozok ki. Hogy nevet kell-e változtatnunk, az a vitában később derül ki, és majd a közösségünk eldönti

– mondta Kunhalmi Ágnes.

Mint arról korábban beszámoltunk, Ujhelyi István már bejelentette, hogy újra indul a társelnöki pozícióért, és a jövőben teljes átalakulást, megújulást szorgalmaz, többek között új nevet is javasolna a pártnak. Ugyanakkor Tóth Bertalan közölte: társelnökként búcsúzik, de maradna az MSZP parlamenti frakciójának az élén.

Kunhalmi Ágnes szerint a parlament erőforrás

A Budapest 15-ös számú, XVIII. kerületi központú egyéni választókerületben mandátumot szerző politikus beszélt arról is, hogy a parlamenti mandátumokat fel kell venni, a bizottsági helyeket el kell fogadni. Egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy „semmilyen erőforrást nem szabad parlagon hagyni, netán a Fidesznek, vagy a Mi Hazánknak átadni, mert amit ma nem töltesz be, azt a Fidesz és a Mi Hazánk kapja, tovább erősítve ezzel a jobb és a szélsőjobboldalt”.

Emellett a parlament erőforrás. Ha lemondunk róla, magunkat lőjük lábon. Eddig sem a parlament volt a fő terepe a politizálásnak, nem ezen múlik. Azt pedig, hogy aki bemegy és leteszi az esküt, kollaboráns, visszautasítom

– jelentette ki Kunhalmi Ágnes az Azonnalinak.

(Borítókép: Kunhalmi Ágnes. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok