Index Vakbarát Hírportál

Pottyondy Edina visszavonul, amíg Fekete-Győr András meg nem kapja közel 2,5 milliós képviselői fizetését

2022. április 26., kedd 10:28

A népszerű videós, stand-upos Pottyondy Edina, aki korábban a Momentumban politizált, a maga sajátos ironikus stílusában kritizálta a párt vezető politikusát, Fekete-Győr Andrást.

Fekete-Győr András, a Momentum frakcióvezetője hétfőn nyílt levelet küldött Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének arról, hogy a Momentum milyen feltételek mellett venne részt teljes mértékig a parlamenti munkában. Fekete-Győr András például olyan követelésekkel állt elő, mint:

Ütik, felkel, ilyen a magyar Rocky

A párt frakcióvezetője továbbá nyílt levelében azt is kifejtette, hogy az ellenzéknek szerinte nincs helye a parlamenti alakuló ülésen.

Egykori párttársa követelési listáját kommentálta Facebook-oldalán az ismert youtuber, humorista Pottyondy Edina, aki korábban maga is a Momentumban politizált.

Kevés olyan inspiráló politikus van, mint Fekete-Győr András. A magyar Rocky, bármennyi-bármekkora ütést is kap, mindig felkel. Sőt, most éppen ultimátumot küldött a Fidesz frakcióvezetőjének, hogy ha nem teljesíti a követeléseit, akkor nem vesz részt a Parlament alakuló ülésén. Ez most nagyon erős, látom magam előtt a Fidesz vezérkart, ahogy megkeseredik a szájukban a kétharmad

– írja a bejegyzésben Pottondy Edina, aki azt is hozzátette: ezzel a lépéssel a Momentum frakcióvezetője következetesen hajtja végre Donáth Anna Momentum-elnök intelmeit a tartalmatlan, szimbolikus politizálás abbahagyására.

Már a héten sincs videó

A párton belüli önellentmondásra való rámutatás mellett Pottondy Edina természetesen várja, hogy teljesüljenek Fekete-Győr András követelései. Éppen ezért a maga eszközeivel ő is igyekszik mindent megtenni ezért, így a héten a videózás elmarad.

Ebből én sem tudok kimaradni. Hogy még nagyobb legyen a nyomás, azt vállalom, hogy addig nem készítek videót, amíg Fekete-Győr András hozzá nem jut a havi fizetéséhez és a frakcióvezetői illetményhez. Na, most aztán remegnek a fideszes lábak! Ezen a héten nincsen videó

– fűzte még hozzá a vlogger, aki az év elején például azzal alkotott maradandót, hogy britney-zett egyet a kamerába.

(Borítókép: Pottyondy Edina beszédet mond a Momentum Mozgalom Európához tartozunk! jelmondattal meghirdetett demonstráción 2017. május 1-jén. Fotó: Marjai János / MTI)

Rovatok