Index Vakbarát Hírportál

Ungár Péter kocsmázni ment, Hadházy Ákos szerint nagy baj van

2022. április 26., kedd 17:37

Az elmúlt napokban több LMP-s politikus a választások utáni kocsmai beszélgetéseket tartott. Hadházy Ákos erre reagálva nagyon nagy bajról írt.

Választások utáni kocsmázás Ungár Péterrel – olvasható a Zöld Generáció, az LMP ifjúsági szervezetének több eseményében Facebookon.

Gyere el és beszéljük ki közösen, hogy miért alakulhatott így az eredmény. Mondd el a véleményedet és tapasztalataidat egy sör mellett. Mindenkit várunk egy kötetlen beszélgetésre

– fogalmaztak a leírásban. Az LMP frakcióvezetőjének választott politikusával Győrben, Szombathelyen és Miskolcon is lehetett találkozni.

Érden Kanász-Nagy Máté és Bakos Bernadett országgyűlési képviselőkkel volt lehetőség kocsmázni, Pécsen Keresztes László Lóránttal.

Hadházy Ákos: Valami nagyon nagy baj van

Hadházy Ákos, aki korábban szintén az LMP-ben politizált, az új ciklusban a Momentum-frakció tagja lesz, Facebookon kritizálta a zöld párt ötletét:

Valami nagyon nagy baj van, ha egy elcsalt választáson elszenvedett tragikus vereség után egy ellenzéki vezető szerint a kocsmázás ideje jött el. De a kocsmázásnál sokkal nagyobb baj, hogy hétfőn Ungár mosolyogva bemegy a Parlament nyitó ülésére, ahol vita nélkül megszavazzák a Választási Bizottság beszámolóját arról, hogy mennyire tiszta és demokratikus választáson vagyunk túl.

Hadházy Ákos csak remélni tudja, hogy kevés ellenzéki képviselő vesz részt a nyitóülésen, „még akkor is, ha ma Hollik István is azzal fenyegette őket, hogy aki nem vesz részt a nyitó ülésen, az nem kaphat milliós extra fizetéssel járó díszpozíciókat. Sőt, éppen ezért méginkább helytelen lenne bemenni. Akkor már tényleg legyen inkább a kocsmázás”.

Ungár Péter ezután a nyitóülés bojkottjával kapcsolatban kifejtette:

Mi nem fogjuk bojkottálni az alakuló ülést, mert a jelenlegi helyzetben nevetségesnek éreznénk. Nem fogunk bojkottálni semmit, mert az ellenzék korlátozott lehetőségeinek a megoldását nem a további önkorlátozásban látjuk. És nem fogunk bojkottálni semmit, mert megértettük, hogy a legelkötelezettebb ellenzéki szavazókon kívül senkit nem érdekel a siránkozásunk. Ott leszünk és el fogjuk mondani, hogy a kormány cserbenhagyta a szociális dolgozókat, hogy a klímaváltozás tragédia lesz hazánk számára, és hogy megfizetethetetlen hazánkban a lakhatás. Ennek látjuk értelmét.

Hadházy Ákos az Index kérdésére ebben a cikkben részletezte, hogy milyen feltételek teljesülése esetén vállalhatná az ellenzék a parlamenti pozíciókkal járó munkát, és azt is, hogy a nyitóülés bojkottja mellett milyen további lépéseket tehetnének. A Momentum azóta feltételekhez kötötte az alakulóülésen való részvételüket.

Rovatok