Index Vakbarát Hírportál

Másfél év börtönt kapott a somogyi kerítő

2022. április 27., szerda 17:32

A sértettek 2016-tól 2018 szeptemberéig heti-kétheti rendszerességgel Ausztriába, Bécsbe utaztak prostitúciós tevékenységet folytatni.

Jogerősen másfél év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Ítélőtábla kitartottság bűntette miatt egy somogyi férfit, aki gyermekei anyjának és fia volt barátnőjének ausztriai és magyarországi prostitúciós tevékenységét segítette 2016 és 2020 között – tájékoztatta döntéséről a bíróság az MTI-t.

A vádlott 2012-ben ismerkedett meg a hajléktalan életmódot folytató egyik sértettel, akinek felajánlotta, hogy költözzön hozzá, és lakhatásért cserébe gondozza beteg élettársát. Miután már egy háztartásban éltek, a nő és a vádlott között szexuális kapcsolat is létrejött, amelyből két gyermekük született.

A nő két szülés között elköltözött a férfitól, és prostitúcióból próbálta eltartani magát, de végül visszaköltözött a vádlotthoz. A férfi kihasználta, hogy közös gyermekeiknek ő a gyámja, és a sértett lakhatása, megélhetése nem volt biztosított.

Az ügy második sértettje 2013-ban ismerkedett meg a vádlott fiával – aki egy háztartásban élt az apjával –, és hozzá is költözött. Miután a fiú és a nő kapcsolata megszakadt, a vádlott felajánlotta a második számú sértettnek is, hogy maradhat a házában. A vádlott és a másik nő között is szexuális kapcsolat alakult ki.

Mivel a vádlottnak a családi pótlékon kívül más rendszeres jövedelme nem volt, a sértettek 2016-tól 2018 szeptemberéig heti-kétheti rendszerességgel Ausztriába, Bécsbe utaztak prostitúciós tevékenységet folytatni.

A vádlott gondoskodott a két nő szállításáról, a határhoz közel szállást bérelt számukra, majd pár nap múlva értük ment. A sértettek a szexuális szolgáltatásért kapott pénzt minden esetben átadták a vádlottnak. Miután az egyik nőt tiltott kéjelgés miatt Ausztriából kitiltották, 2018-tól 2020-ig a vádlott Győr és Mosonmagyaróvár között segítette a nő prostitúciós tevékenységét.

Korábban a Kaposvári Törvényszék a vádlott bűnösségét kétrendbeli emberkereskedelem bűntettében állapította meg, ezért most halmazati büntetésül hét év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés végett, míg az ügyész súlyosbítás érdekében jelentett be fellebbezést, utóbbi azonban a fellebbezését visszavonta.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a vádlott által elkövetett cselekményt kerítés bűntettének minősítette, és a vele szemben kiszabott büntetést 1 év 6 hónap börtönbüntetésre enyhítette. 

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el az erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

NANE  Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok