Index Vakbarát Hírportál

Válságos lehet M. Richárd állapota, valamiért nagyon titkolják a hogylétét

2022. április 27., szerda 09:45

Már a közeli hozzátartozókat és a férfi ügyvédjét sem tájékoztatják a Dózsa György úti gázoló állapotáról, aki most áprilisban kapott másodszorra sztrókot.

A Dózsa György úti gázoló néven elhíresült férfi először tavaly decemberben, majd idén áprilisban is sztrókot kapott. A berettyóújfalui börtönkórházból a debreceni klinikára szállították, ahol megműtötték, és mesterséges kómában tartják – az RTL Klub szerint ezek a legutóbbi információk a három év és hat hónap börtönbüntetésre ítélt M. Richárd állapotáról.

A Dózsa György úti gázoló válságos állapotban lehet, hiszen eszméletlenül került lélegeztetőgépre. Ennél többet jelenleg a hozzátartozói sem tudnak az elítélt férfi hogylétéről, legfeljebb annyit, amit a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága is megerősített: M. Richárd az intenzív osztályon is 24 órás felügyelet alatt áll.

A hivatalos kapcsolattartó, vagyis a család eddig a debreceni kórháztól személyesen kapott tájékoztatást, azonban a hét elején ezt a lehetőséget is megszüntették, azóta a közeli hozzátartozóknak sem adnak ki semmiféle információt.

M. Richárd folyamatosan kapcsolatban volt az ügyvédjével, ám a férfi legutóbbi kórházba kerülése előtt már nem kereste az ügyvédet. Kedden az ügyvéd telefonon kért tájékoztatást a debreceni kórháztól, szűkszavúan csak annyit mondtak: a fogvatartott még életben van.

M. Richárd ügyvédjének korábban teljes elszigeteltségben és magányban zajló börtönkörülményeiről számolt be. Élettársa szerint a férfit első sztrókja után teljesen elhanyagolták: nem segítették a tolókocsiba került, sokszor zavart M. Richárdot, aki többször elesett a cellában és az ágyból sem tudott felkelni.

M. Richárd 2017. május 15-én jogosítvány nélkül, a megengedett sebességhatárt átlépve hajtott egy budapesti, Dózsa György úti buszmegállóba. A balesetben ketten meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek. A gázolót ezt követően három év hat hónap, fogházfokozatban letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

(Borítókép: M. Richárd 2019. december 3-án. Fotó: Huszti István / Index)

Rovatok