Index Vakbarát Hírportál

Betört egy csepeli óvodába, és vécépapírt lopott egy 24 éves férfi

2022. április 28., csütörtök 17:56

Egy 24 éves férfi tavaly év végén betört egy csepeli óvodába, majd a raktárhelyiségéből csaknem másfél millió forint értékben lopott háztartási, illetve tisztálkodási szereket – olvasható az ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a vádlott 2021. november 21-én éjjel egy XXI. kerületi óvodához ment, majd átmászott a kerítésén, hogy lopjon az intézményből. A férfi felfeszítette az óvoda raktárként használt melléképületének ajtaját, ahonnan húzós kocsival több fordulóban tisztító- és fertőtlenítő szereket, festéket, valamint tisztálkodáshoz használt termékeket, egyebek mellett

vécépapírt, papír zsebkendőt, folyékony szappant, gyermekfogkrémet, illetve fogkefét vitt el.

A lopott termékeket a férfi az óvoda közelében lévő lakásában a padláson, valamint a szomszédos lakásban rejtette el.

A lopás értéke csaknem másfél millió forint, a rongálással okozott kár pedig negyvenezer. A lopással okozott kár lefoglalással és kiadással nagyrészt megtérült.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfit nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A férfi jelenleg letartóztatásban van.

Rovatok