Index Vakbarát Hírportál

Máris megjelent a közlönyben a nyugdíjemelés, a kis benzinkutak is jó hírt kaptak

2022. április 28., csütörtök 21:46

Csütörtök este, néhány órával azután, hogy a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, majd Orbán Viktor miniszterelnök látványosan aláírta Facebook-oldalán a nyugdíjemelést, a Magyar Közlönyben meg is jelentek a részletek.

A kormány döntése értelmében 2022. július elsejétől, 2022. január elsejei visszamenőleges hatállyal, 3,9 százalékkal hivatalból kell emelni például a

A rendkívüli nyugdíjemelés részletei mellett a csütörtök esti közlönyben arról is rendelkeztek, hogy május vége helyett június végéig jár a kis benzinkutaknak a támogatás a literenkénti 480 forintos üzemanyagár-sapka miatt. Szintén meghosszabbították a gabonakiviteli szándék március elején elrendelt kötelező bejelentését is.

Jelenlegi összetételében utolsó ülését tartotta a kormány szerdán, a fontosabb döntésekről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter számolt be a csütörtök reggeli Kormányinfón.

A miniszter bejelentette: rendkívüli nyugdíjemelésről döntött a kormány, a nyugdíjasok január elsejétől visszamenőleg is megkapják a különbözetet. A rendeletet Orbán Viktor miniszterelnök írta alá, erről készült videóját Facebook-oldalán tette közzé. A kormány döntése után a nyugdíjak közelebb kerülhetnek az átlagbérhez – erről itt írtunk bővebben. Arról, hogy keveslik, de örülnek az emelésnek a nyugdíjasok, ebben a videóriportban tudhat meg többet.

A Kormányinfóról szóló percről percre tudósításunkat ide kattintva olvashatja.

Rovatok