Index Vakbarát Hírportál

Parkolási háború van kialakulóban Győrben

2022. április 28., csütörtök 10:29

Nagy vitát eredményezhet Győr önkormányzatának új parkolási projektje. Vannak, akik a zöldterületeket, játszóhelyeket féltik, mások pedig már tűkön ülve várják a kényelmesebb parkolást.

Dézsi Csaba, Győr polgármestere Facebook-oldalán nemrég tett közzé műholdfelvételeket, amelyen kijelölve láthatók Marcalváros azon helyei, ahol a stábja szerint legideálisabb kialakítani a kocsileállókat.

A poszt azonban a győriek nagy részét felkavarta. Sokan féltik a zöldterületeket és a pár éve ültetett facsemetéket. De többek kifogásolták azt is, hogy a környék egyetlen focipályáját is átalakítanák. Ezzel szemben vannak olyanok, akik örülnek az új helyeknek, mivel eddig hosszú ideig tartott, míg leállhattak kocsijukkal a házuk közelében.

A polgármester jelenleg még csak kikérte a lakosság véleményét a projekttel kapcsolatban.

Ahol a lakók többsége szeretné, ott lesz parkoló, de ahol ellenzik, nem kezdik meg az építést

– mondta Dézsi Csaba a 24.hu-nak. A város vezetője szerint az elmúlt húsz év városvezetése is felelős a kialakult rossz parkolási helyzetért, mivel megelégedtek azzal, hogy lakásonként csupán 0,8 parkolóhelyet létesítsenek. De ez jelentősen kevesebb, mint amennyire szükség lenne, ugyanis a győri háztartások egyharmadának két autója van, és minden harmadik háztartás három járművel rendelkezik.

Ezért javasolta azt, hogy egy ingatlanhoz legalább két parkolóhely járuljon. De a kormányhivatal nem engedélyezte a felvetést, és változtatási tilalmat rendeltek el. 

Rovatok