Index Vakbarát Hírportál

Itt a vége, visszavonult a rádiózás legendája

2022. április 28., csütörtök 21:00

Néhány hete véget ért a legendás rádiós, Vass István Zoltán pályafutása. A rádióriporter ötven évig hallatta hangját, mintegy 1500 sporteseményről közvetített. Bár egyszer már megpróbálta a nyugdíjas életet, ami nem tetszett neki, most átadja magát a pihenésnek.

Vass István Zoltán a Magyar Rádióban, a Lánchíd Rádión és a Karc FM-en is hallható volt, de dolgozott a Magyar Televíziónál is. A rádiós szakember ötven év után vonul nyugdíjba.

Amikor a Magyar Rádiótól eljöttem, azt mondtam magamnak, hogy életemben többé be nem teszem a lábam sem rádió-, sem tévéstúdióba. A nyugdíjas élet azonban nem igazán tetszett, ugyan a feleségem imád és tud is kertészkedni, ez engem sosem vonzott igazán, ezért nagyon megörültem, amikor Belénessy Csaba munkát kínált a Lánchíd Rádiónál. Később a Karc FM-nél rádióztam egészen két héttel ezelőttig

– nyilatkozta a Blikknek Vass István Zoltán, akinek korábban nem tetszett a nyugdíjas élet, most mégis átadja magát a pihenésnek. A Szepesi-díjas sportriporter mintegy 1500 sporteseményről közvetített – írja a Média1.hu.

Néhány felejthetetlen gondolata:

(Borítókép: Vass István Zoltán MOB-médiadíjas sportriporter csolnoki otthonában 2020. november 24-én. Fotó: Cseke Csilla / MTI)

Rovatok