Index Vakbarát Hírportál

Végre lehet kirándulni

2022. április 29., péntek 17:24

Pénteken és szombaton is gomolyfelhős, napos idő várható, de a déli órákban átmenetileg összeállhatnak a gomolyok.

Pénteken és szombaton is nagyrészt derült vagy enyhén felhős időre számíthatunk – számol be az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken jelentős csapadék nem valószínű, azonban a délkeleti határvidéken kialakulhat jelentéktelen zápor, az északi, északkeleti szél pedig napközben időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken mínusz 1 és plusz 2, a városokban, vízpartokon 10, 11 fok is lehet.

Szombaton egész nap gomolyfelhős, napos idő várható, a legtöbb gomoly a déli órákban képződik, de csapadék ezen a napon sem valószínű. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.

Nincs érvényben lévő riasztás vagy figyelmeztető előrejelzés pénteken és szombaton Magyarország területére. A kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentésében jó hírrel szolgál a frontérzékenyeknek, ugyanis pénteken nem érvényesül semmilyen fronthatás az országban. Keringési problémák és alvászavarok azonban néhány embernél jelentkezhetnek.

(Borítókép: Bruzák Noémi / MTI)

Rovatok