Index Vakbarát Hírportál

Egyre kevesebb az új fertőzött, a tesztek 17 százaléka lett pozitív

2022. április 29., péntek 09:12

Az elmúlt 24 órában elvégzett tesztek több mint 17 százaléka lett pozitív, így 1384 új fertőzöttet szűrtek ki. Kórházban 1427 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 41-en vannak lélegeztetőgépen.

Az elmúlt napon – 7995 mintavétel alapján – 1384 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 12 beteg. A tesztek 17,3 százaléka pozitív – derül ki a központi tájékoztató oldal pénteken közölt adataiból.

A koronavírus tájékoztató oldal adatai szerint a legtöbb új fertőzött Nógrád, Győr-Moson-Sopron, Vas, Baranya és Veszprém megyében van.

Utoljára az operatív törzs csütörtökön közölt adatokat. Akkor a tesztek 24 százaléka lett pozitív, így 1736 új fertőzöttet szűrtek ki, meghalt 29 beteg. Kórházban 1437 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 36-an voltak lélegeztetőgépen.

Megszűntek a korlátozások

Az egészségügyi adatok folyamatos javulása miatt Gulyás Gergely március elején a Kormányinfón bejelentette, hogy mivel a végéhez közeledik az ötödik járványhullám, kivezetik a korlátozásokat. Ennek értelmében:

Az egészségügyi veszélyhelyzetet továbbra is fenntartják, részben a kormány cselekvőképessége, részben a hatodik hullám veszélye miatt.

(Borítókép: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok