Index Vakbarát Hírportál

Szilágyi Áron elhagyta Magyarországot

2022. április 29., péntek 17:56

Szilágyi Áron a tokiói olimpián kard egyéniben megszerzett harmadik olimpiai aranyérmével a világon egyedülálló sikert ért el. Ezután több hónap pihenésre és új élményekre volt szüksége, amelyeket felesége oldalán, Londonban talált meg.

Szilágyi Áronnak olimpiai sikerei után nagyon jólesett a több hónapos pihenő külföldön, aminek költözés lett a vége. Az olimpikon felesége Londonban kapott munkalehetőséget, úgyhogy a sportoló habozás nélkül vele tartott.

Nem ismer fel senki a metrón

– mondta Szilágyi Áron, utalva arra, hogy sokkal nyugodtabb a londoni élete a magyarországinál. Magyarországon továbbra is rengeteg kötelezettség és megjelenés várja, ami miatt gyakran visszajön. Jelenleg az angol válogatottal edz, itthon pedig a Vasasban.

Előnyére válhatott a pihenés, ugyanis márciusban bravúros eredményt ért el a Gerevich–Kovács–Kárpáti egyéni világkupán.

Ilyen még nem is volt a pályafutásom során, hogy dupla arannyal zártam egy nemzetközi versenyt. Ráadásul ez volt az első nemzetközi viadal, ahol szerepeltem

– mondta az RTL műsorában. Szilágyi egyéniben és csapatban is aranyérmes lett a nemzetközi kardvívó megmérettetésen a BOK csarnokban. A háromszoros olimpiai bajnoknál nincs megállás, már elkezdte a felkészülést a 2024-es párizsi olimpiára.

(Borítókép: A győztes Szilágyi Áron a Gerevich–Kovács–Kárpáti férfi kardvilágkupa döntője után a budapesti BOK csarnokban 2022. március 19-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok