Index Vakbarát Hírportál

A 168 Óra teljes szerkesztőségét elbocsátják

2022. április 30., szombat 17:02

A hetilap a tömeges elbocsátás után is megjelenik, az újságot ezután külső szerzőktől vásárolt tartalmakkal töltik meg.

A 168 Óra szerkesztőségének elbocsátását Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Media Zrt. vezérigazgatója üzleti okokkal és költségoptimalizálással magyarázta a Media1 érdeklődésére szombaton. A vezérigazgató azt ígéri, a lap a tömeges elbocsátás után is megjelenik, az újságot ezután külső szerzőktől vásárolt tartalmakkal töltik meg. 

A 168 Óránál történő elbocsátások mintegy 15 főt érintenek, akikkel ezt a jövő héten tervezik közölni. Önszántából távozik Makai József főszerkesztő is, ugyanis nem ért egyet azzal a struktúraváltással, amit a vezérigazgató kezdeményezett, és aminek lényege, hogy

ezután külsős szerzőktől rendelnek írásokat, és nem fix belsős szerkesztői gárdával dolgoznak a lapelőállításon.

Hosszú ideje veszteséget termel az újság

Milkovics Pál megítélése szerint a lap működése a jelenlegi költségszint mellett nem lenne fenntartható, az újság ugyanis hosszú ideje veszteséget termel, ezért költségvágásra, optimalizációra van szükség.

A külső szerzőktől vásárolt tartalmaktól a vezérigazgató drasztikusan csökkenő kiadói költségeket remél. A lap internetes szerkesztősége önállóan működik egy ideje, így őket a mostani leépítések nem érintik.

A kiadó másik termékénél, a Pesti Hírlapnál is elbocsátások voltak a hetilapos megjelenésre történő átállás miatt. A heti egyszeri megjelenés már itt is új szerkesztőségi struktúrában, azaz külsős szerzőkkel és megrendelésekkel készül.

(Borítókép: Milkovics Pál. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok