Index Vakbarát Hírportál

Egyszerre két csalót is lefülelt a tízéves Zselyke

2022. április 30., szombat 11:38

„Azt hiszem, megkapták a 30 napot” – mesélte büszkén Zselyke, akit édesapjával együtt kiváló munkájáért és helytállásáért Budapest rendőrfőkapitánya, Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy dicséretben és jutalomban részesített.

Sivadó János r. főtörzsőrmester, a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja kislányáért ment az iskolába, amikor az utcán különös beszélgetésre figyelt fel. Pénzről, felújításról és bankról volt szó a beszélgetésben, így édesapja arra kérte Zselykét, hogy induljanak el a három nő után, mert az idős nénitől lehet, hogy lopni akarnak. 

A kislány lelkesen vállalta a feladatot, így ketten, apa és lánya elindultak a közös nyomozásra. Innen az út egy takarékszövetkezethez vezetett, majd a történet a csalópáros elfogásával végződött.

A Budapest Rendőrfő-kapitányság a Facebook-oldalán megszólaltatta a kislányt, aki elmondta, alig várja az újabb rendőri kalandot, hiszen ha felnő, ő is rendőr akar lenni.

A zuglói nyomozók a párost kifosztás bűntett kísérletének gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a bíróság elrendelt.  A két nő bevallotta, hogy el akarta lopni az idős asszony pénzét, ám kísérletük kudarcba fulladt.

Rovatok