Index Vakbarát Hírportál

Kocsis Máté: A baloldal dölyfösségéből indulat lett, abból pedig vereség

2022. május 3., kedd 18:58

A következő polgári kormány feladatának a béke és a biztonság, valamint Magyarország elvi és gazdasági szuverenitásának megőrzését nevezte a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsis Máté az Alapjogokért Központ Merre tovább? Az ötödik Orbán-kormány és a jobboldali konjunktúra lehetőségei című kerekasztal-beszélgetésén azt mondta: a család- és adópolitikában, ezzel együtt a középosztály megerősítésében is „tovább kell mennie” a következő kabinetnek – tájékoztatott az MTI. 

„Az olyan középosztály létrehozása, amelyhez saját szorgalma, tehetsége vagy képessége alapján bárki csatlakozhat, nemcsak a Fidesz célja, hanem nemzeti cél is” – hangsúlyozta a kormánypárti politikus, aki úgy vélekedett, ez társadalmi-gazdasági erőt jelent majd, amely ebben az évtizedben, a veszélyek korában „segít bennünket a túlélésben” – fogalmazott Kocsis Máté. 

A Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok győzelmének okairól szólva azt mondta:

Az elsősorban a Jóistennek, másodsorban a magyarok bölcsességének köszönhető. A választási eredmény is igazolja; évtizedes félreértés, hogy a magas részvétel nem kedvez a kormánypártok támogatottságának. A Fidesz–KDNP-re szavazó 3 millió 60 ezer ember jóval több, mint akikkel pártjaik kapcsolatban állnak.

A Fidesz frakcióvezetője a további tanulságok között említette, hogy a jobboldal túlértékeli a liberális média szerepét.

Szerinte a baloldal félreérti a magyarokat, ami – mint fogalmazott – „poszt-SZDSZ-es betegség, értelmiségi-álértelmiségi probléma”. Kitért arra is, hogy a baloldal nem látja be: változott a világ, véleménye szerint a baloldal dölyfösségéből indulat lett, abból pedig vereség.

Kocsis Máté a baloldal vereségének másik okaként Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét jelölte meg. A baloldal arra is rájöhetne, hogy „Gyurcsánnyal nem fog menni” – jelentette ki, hozzátéve, Gyurcsány Ferencnek ideje lenne elbúcsúznia a közélettől, „még akkor is, ha ezzel a jobboldal választási esélyei csökkennek”.

Rovatok