Index Vakbarát Hírportál

Nem vonult börtönbe a veronai buszbaleset okozója Magyarországon

2022. május 3., kedd 08:44

Magyarországon biztosan nem vonult börtönbe a veronai buszbaleset miatt elítélt sofőr, miközben arról sem tudni, hogy külföldön megkezdte-e a börtönbüntetése letöltését.

A sofőrt, V. Jánost tavaly októberben ítélték hat év letöltendő börtönbüntetésre Olaszországban a tragédia miatt. Az olasz szabályozások azt is előírták, hogy az ítélet kihirdetése után fél évvel kell megkezdeni a büntetés letöltését.

Arról viszont azóta sem tudni, hogy V. János megkezdte-e a büntetése letöltését idehaza vagy Olaszországban. A Bors napilap ezzel kapcsolatban mindössze annyit tudott kideríteni, hogy

Magyarországon biztos nem vonult börtönbe.

Lehet, hogy halasztást kapott egészségügyi okok miatt

A bulvárlap kereste a férfi élettársát is Békéscsabán, az asszony azonban nem volt hajlandó beszélni erről.

Senkinek semmi köze hozzá! Maguk újságírók, ugye? Hívom a rendőrséget

– válaszolta a megkeresésükre.

A helyiek többsége azt mondta, hogy a férfit már régóta nem látták, pedig korábban „sokat mászkált az utcán”. Az egyik hölgy viszont arról számolt be, hogy néhány nappal ezelőtt még beszélt két szót a férfival, aki „nagyon meggyötörtnek tűnt”.

A Bors szerint elképzelhető, hogy a férfit még nem hívták be a büntetés letöltése miatt, vagy az is elképzelhető, hogy egészségügyi okból kért és kapott halasztást. A helyiek többsége viszont nem tartja valószínűnek, hogy a férfi inkább Olaszországban szeretné leülni a büntetését, mivel akkor a rokonai sem látogathatnák gyakran, valamint a nyelvvel sem boldogulna. 

(Borítókép: A veronai buszbaleset helyszíne 2017. január 21-én. Fotó: Handout / Vigili del Fuoco / AFP)

Rovatok