Index Vakbarát Hírportál

Meghívták, de nem jön el Budapestre Donald Trump

2022. május 5., csütörtök 19:01

Két hét múlva, május 19-én kezdődik a CPAC Hungary. Az Alapjogokért Központ közzétette, kiket láthatnak a résztvevők a Budapesten megrendezésre kerülő Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferencián.

Az Alapjogokért Központ az Amerikai Konzervatív Unióval (ACU) közösen rendezi meg Európában először a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferenciát. Közösségi oldalukon azt írták:

Magyarország ma a nyugati jobboldal egyetlen reménysége – két hét múlva, május 19-én kezdődik a CPAC Hungary.

Az esemény főszónokául Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel. A rendezvény központi tematikája az Isten, haza, család hármas egysége.

Az Alapjogokért Központ bejegyzésében úgy fogalmaz: „A konzervatívoknak továbbra is meg kell védeniük a nyugati civilizáció zsidó-keresztény alapjait, valamint a nemzeti identitást és az állami szuverenitást a föderalisztikus törekvésekkel szemben”.

A genderideológia egyre fenyegetőbb veszélyeiről pedig a magyarok a gyermekvédelmi népszavazáson elmondták a véleményüket: a valaha volt legtöbben szavaztak arra, hogy meg kell óvni gyermekeinket, a hagyományos családmodellt

– írták.

A központ kiemelte: a magyar jobboldalnak ezen ügyek mentén szövetségesei vannak a világban, így többek között Budapestre jön

A rendezvényen részt vesznek osztrák, spanyol, olasz, holland parlamenti és uniós parlamenti képviselők, valamint amerikai kongresszusi képviselők. Online vagy videón kapcsolódik be a konferenciába

A felsoroltak között nem szerepel azonban Donald Trump volt amerikai elnök, de a rendezvényre őt is meghívták. A rendezvényt eredetileg március 25-én és 26-án rendezték volna meg, azonban az orosz–ukrán háború miatt elhalasztották.

Korábban a Guardiannek egy meg nem nevezett volt republikánus munkatárs azt mondta: Trump köztudottan attól tart, hogy külföldi utazása alatt elkapja a Covidot, és lehet, hogy inkább nem utazik.

(Borítókép: Donald Trump a  Conservative Political Action Conference [CPAC] elnevezésű konferencián  2020. február 29-én. Fotó: Tasos Katopodis / Getty Images)

Rovatok