Index Vakbarát Hírportál

Merkely Béla a kiszivárgott videóról: Nem sértettem meg az előírásokat

2022. május 5., csütörtök 06:10

A Semmelweis Egyetem rektora megszólalt arról a videóról, amely kedden jelent meg róla. Merkely Béla azt mondta, nem sértett meg semmilyen etikai előírást.

A rektorról egy kétrészes felvételt tettek közzé a Semmelweis Egyetem egyik áprilisi bulijáról. Ennek az egyik részében azt mondta:

Én, a Semmelweis Egyetem rektora, a mai napon rektori utasításba adom, hogy cheerleaderek az első számú sporttá emelkednek az egyetemen, és a cheerleaderek a legmagasabb elismerésben részesülnek.

A másik videón az látható, hogy egy fiatal hölggyel táncol jó hangulatban. 

Az RTL Klub híradója megkereste Merkely Bélát, aki nyilatkozni ugyan nem akar erről, de annyit elmondott, hogy az egyetemi csapat sikerét ünnepelték együtt a hallgatókkal, amikor a videó készült. Hozzátette:

Szerinte a viselkedésével nem sértett meg semmilyen etikai előírást.

A csatorna szerint a bulit április közepén, a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületében tartották abból az alkalomból, hogy az egyetem hallgatóiból álló csapat 20 év után először összetettben is megnyerte a 49. Medikus Kupát. Merkely Béla az eseményen azt mondta: „A legfontosabb, hogy ezek a fiatalok megérezték azt, hogy milyen a Semmelweis Egyetem nevében sikert elérni”.

(Borítókép: Merkely Béla 2021. augusztus 25-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok