Index Vakbarát Hírportál

Reagált a Honvédelmi Minisztérium, hogy lesz-e újból általános hadkötelezettség

2022. május 5., csütörtök 12:14

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója nemzeti konzultációt kezdeményezne arról, hogy mind a férfiak, mind a nők számára bevezessék az általános hadkötelezettséget. A kérdésről most elmondta a véleményét a Honvédelmi Minisztérium is.

Reagált a Honvédelmi Minisztérium Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeumot vezető történész kijelentéseire, aki szerint újra kellene gondolni az általános hadkötelezettséget. A nőknél is.

Schmidt Mária egy szerdai véleménycikkében fejtette ki, hogy érdemes lenne nemzeti konzultációt kezdeményezni az általános hadkötelezettség visszavezetéséről. Hiszen a háború, mint látjuk, egyáltalán nem veszett ki a világból, még Európából sem, sőt ott folyik a határainkon – érvelt a cikkben az általános hadkötelezettség visszavezetése mellett a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

Néhány órával később erre reagált a minisztérium.

Schmidt Mária álláspontja a sorkötelezettségről a professzor asszony magánvéleménye, semmiben sem egyezik a kormány álláspontjával

– szerepel a Honvédelmi Minisztérium csütörtöki, MTI-nek elküldött közleményében.

Schmidt Mária a napokban az Index Kibeszélő című műsorának különkiadásban arról is beszélt, hogy milyen kommunikációt tart fontosnak a háborúban, és hogy hogyan alakíthatja át az európai erőviszonyokat a háborús helyzet.

(Borítókép: Schmidt Mária. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok