Index Vakbarát Hírportál

Tagad az erőszakkal vádolt jobbikos politikus

2022. május 5., csütörtök 21:53

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke azt állítja, decemberben erőszakos nemi közösülés kísérlete történt egy vidéki jobbikos rendezvényen. A pártelnök szerint élettársával erőszakoskodtak. Az ügyben hírbe hozott jobbikos politikus azt állítja, alaptalan rágalom az egész.

Egy Jobbikon belüli nemierőszak-ügyről számolt be csütörtök reggel a Bors, majd több hazai lap is. Mint írták: decemberben erőszakos nemi közösülés kísérlete történt egy vidéki jobbikos rendezvényen, ahová a párt vezető tisztségviselői, politikusai kaptak meghívást.

Szilágyi György megerősítette az Indexnek a történteket. Mint elmondta, azért fordultak a hatóságokhoz, mert az elnökség sokáig nem foglalkozott az üggyel. A Jobbik ezt tagadja, a párt közleménye szerint azonnal vizsgálatot indítottak, és politikai támadásról van szó.

Az a  jobbikos politikus, volt képviselőjelölt, akit hírbe hoztak azzal, hogy egy decemberi vidéki rendezvényen egy 24 éves nővel,  Szilágyi György pártalelnök élettársával erőszakoskodott, a 24.hu-nak reagált a történtekre.

Az alaptalan rágalmakkal szemben jogi lépéseket fogok tenni, becsületsértés, hamis vád és rágalmazás miatt teszek büntetőfeljelentést

– mondta a politikus, aki nem kívánt névvel nyilatkozni a lapnak. Hozzátette: mindenben segíti a hatóságok munkáját, de még nem hallgatták meg.

Az esettel összefüggésben a Jobbik lapunknak elküldött csütörtöki közleményében azt írta, hogy „aljas, habonyi hazugságokkal teletűzdelt lejáratási kísérlet zajlik”. A közleményben azt is megjegyezték, hogy szerintük az ügyet direkt a jobbikos tisztújítás időszakára időzítették.

Ha baj van

Az éjjel-nappal ingyenesen hívható áldozatsegítő vonal 2011 óta a 06 (80) 225-225-ös telefonszámon tájékoztatást ad az ügyfeleknek a különböző áldozatsegítő szolgáltatásokról.

Szintén a bántalmazottak segélyvonala az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) országosan, a nap 24 órájában bármikor ingyen hívható telefonszáma: +36 (80) 20-55-20.

Ha kiabálást, veszekedést hallunk, vagy valakit például monoklival látunk a környezetünkben, nem lehetünk közönyösek! Főleg, ha kiskorú is érintett, akár anonim módon is értesíthetjük a 112-t, a rendőrséget vagy a Telefontanút.

Emellett a megyei kormányhivatalokon belül ugyanúgy működnek a területi áldozatsegítő szolgálatok, itt szintén áldozatsegítő munkatársak állnak az áldozatok rendelkezésére.

(Borítókép: Szilágyi György. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok