Index Vakbarát Hírportál

Rónai Sándort felháborítja, hogy uniós pénzekből fűtik a stadionok gyepét

2022. május 7., szombat 11:36

A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, Rónai Sándor közölte, bejelentést tett az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalánál a pályázati visszaélések ügyében.

A Központi Nyomozó Főügyészség több minisztériumi tisztviselő ellen indított nyomozást hivatali vesztegetés és más bűncselekmények, köztük pályázati visszaélések gyanúja miatt. Az ügyben a Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnökség is érintett – írta a DK közleményében.

Rónai Sándor a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselőjeként bejelentést tett az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalánál, melyről közölte felháborodását. 

Elképesztő, hogy ma Magyarországon, az uniós csatlakozás 18. évfordulóján ott tartunk, hogy hivatali szobák mélyén tűnhetnek el azok a pénzek, amelyek az Európai Unióból az országnak, a magyar embereknek érkeznek, amelyekből kórházakat, iskolákat, utakat lehetne fejleszteni, épületeket felújítani vagy játszótereket építeni. Nem lehetünk az az ország, ahol ezeket a pénzeket vagy ellopják, vagy stadiongyepfűtésre költik. A mi feladatunk ezt megakadályozni, és meg is fogjuk tenni!

– figyelmeztetett a képviselő.

Az Európai Bizottság korábban kijelentette, hogy szerdán indítják el a jogállamisági eljárást, amiben Magyarország is érintett.

Rovatok