Index Vakbarát Hírportál

Benkő Tibor: A magyar emberek szolgálatánál nincs felemelőbb érzés

2022. május 7., szombat 11:49

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Ludovika Fesztivál 100 napos ünnepség elnevezésű programon szólt a honvédtisztjelöltekhez. A honvédelmi miniszter beszédében kiemelte, a tisztek a legszebb hivatást választották.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Ludovika Fesztivál 100 napos ünnepség elnevezésű programon a honvédtisztjelöltekhez szólva azt mondta, hogy miután száz nap múlva leteszik katonai esküjüket, sok lemondással, megpróbáltatással, kihívással teli év vár rájuk, de „a legszebb hivatást választották” – írja az MTI.

A miniszter fontosnak nevezte az ünnepség hagyományát, és azt mondta: a következő száz napnak arról kell szólnia, hogy a tisztjelöltek készüljenek fel arra a hivatásra, amelyet az ország érdekében vállaltak.

Megjegyezte: a honvédtisztjelöltek megtapasztalhatták, hogy egyetemi tanulmányaikat nem csak az iskolapad és a tankönyvek jelentették, hiszen már képzésükkor is részt vettek a Magyar Honvédség munkájában. Kiemelte: legyenek büszkék arra, hogy már tanulmányaik közben is szolgálták az ország érdekeit.

A tisztek tanulmányait számos nehézség kísérte az utóbbi időben

A miniszter arra is emlékeztette a hallgatóságot, hogy a tisztek tanulmányit végigkísérte az ország déli határának védelme, kivették részüket a koronavírus-járvány megfékezéséből, és ott voltak az ország keleti térségében is, amikor a határon túl kitört a háború.

Benkő Tibor azt kérte a tanulóktól, hogy törekedjenek arra, hogy mindig a legjobbak közé tartozzanak, legyenek a legfelkészültebbek, legyenek azok, akikre bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között számítani lehet, akik elhivatottak és elkötelezettek az ország érdekében.

Magyarország, a magyar nemzet, a magyar emberek szolgálatánál nincs felemelőbb érzés

– mondta a honvédelmi miniszter.

Rovatok