Index Vakbarát Hírportál

Ma tart tisztújító kongresszust a Jobbik

2022. május 7., szombat 06:40

Tisztújító kongresszust tart ma Budapesten a Jobbik. Jakab Péter mellett Stummer János indul a pártelnöki posztért.

A Jobbik pénteki tájékoztatása szerint két elnökjelölt közül választhatnak a küldöttek: a pártot most is vezető Jakab Péter az ajánlások mintegy négyötödét, Stummer János valamivel több, mint egyötödét szerezte meg.

Jakab Péter felkérésére az elnökhelyettesi posztért Potocskáné Kőrösi Anita száll versenybe. Ő az induláshoz 98 százalékos támogatást kapott.

A választmányi elnöki székre ketten pályáztak, de az induláshoz szükséges támogatást csak a posztot jelenleg is betöltő Szabó Gábor szerezte meg. A hat alelnököt

Jakab Pétert 2020 januárjában választották meg a Jobbik elnökévé, Potocskáné Kőrösi Anitát pedig alelnöknek. Utóbbi Somogy megye 4-es számú választókerületében indult az április 3-i választáson, de alulmaradt a kormánypárti Witzmann Mihállyal szemben, és az ellenzéki közös listáról (272. helyen szerepelt) sem jutott be a parlamentbe.

A Jobbik tisztújítását beárnyékolja egy most kipattant botrány: a jobbikos Szilágyi György azt állítja, decemberben erőszakos nemi közösülés kísérlete történt egy vidéki jobbikos rendezvényen.

(Borítókép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. március 10-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Rovatok